Csütörtöktől, azaz május 2-től folytatódik az M4-es autóúton, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér csomópontja előtt lévő felüljáró felújítása, ezért forgalomkorlátozásra kell készülni az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. keddi közleménye szerint.

repülőtér
Több időbe telik majd kijutni a reptérre néhány napon át / Fotó: Kallus György

A légikikötő minden irányból megközelíthető lesz, forgalomkorlátozás azonban érvényben lesz – hangsúlyozták.  

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák május 6-án, a nap végén zárulnak le.
A felüljáró burkolata már megújult, most a híd két szegélye mellett dolgoznak majd, és ezalatt a forgalom egy plusz egy sávon folyamatosan haladhat; a munkálatok ideje alatt 

váltakozó irányban lehet számítani forgalomkorlátozásra.

A repülővel utazóknak azt javasolták, hogy utazásuk tervezésekor tájékozódjanak a légikikötő megközelítéséhez szükséges időről és felhívták a figyelmet arra, hogy a terelések és lezárások a repülőtér autós és tömegközlekedéssel történő megközelítésének időtartamára is hatással lehetnek. 

Korábban megírtuk, hogy a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér utasforgalma tavaly 20 százalékkal, 14,6 millióra nőtt, az év végére elérte a 2019-es rekordév 91 százalékát. Tavaly 1,973 millió brit utas fordult meg a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren, ők voltak a legtöbben, majd az olasz (1,600 millió) és a német utasok (1,503 millió) következtek.  

A ferihegyi repülőtér visszavásárlása csak a kezdet: még százmilliárdokat költenek rá – ezek a tervek

Amint megtörténik a ferihegyi repülőtér adásvétele, a kormány napirendre veszi a fejlesztését. Gulyás Gergely azt is elárulta, hogy ehhez piaci finanszírozást is becsatornáznak.