A Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyi államtitkára, Hornung Ágnes foglalja el a Turi-Kovács Béla halálával megüresedett parlamenti listás képviselői helyet a Mandiner értesülése szerint. Turi-Kovács november 3-án otthonában, szerettei körében hunyt el, a parlamentnek 1998 óta volt a tagja, 2014 óta korelnöke.

HORNUNG Ágnes
Fotó: Lakatos Péter / MTI

Turi-Kovács a 2022-es választáson a Fidesz–KDNP országos listájáról került be az Országgyűlésbe, így a kormánypártoknak volt jogosultságuk betölteni a megüresedett parlamenti széket a tavalyi országos listán helyet kapó politikusok közül.

Hornung Ágnes 2015 és 2018 között a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkári posztját töltötte be, 2022 májusában Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárává nevezte ki.

Elhunyt Turi-Kovács Béla, az Országgyűlés korelnöke

November 3-án otthonában, szerettei körében meghalt Turi-Kovács Béla, aki egész életében szívén viselte a kisgazda- és a polgári mozgalmakat, politikai közösségeiknek mindvégig meghatározó alakja volt. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője úgy fogalmazott, hogy tudása és élettapasztalata pótolhatatlan veszteség képviselőcsoportjuk számára. Turi-Kovács 87 éves volt.