Füstölt a kettes terminál a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, Ferihegyen. A Magyar Nemzet információi szerint a Burger King gyorsétterem lehetett a füst forrása.

Gomolygó füst tört fel a 2-es terminálból. Fotó: Magyar Nemzet

A Budapest Airport tájékoztatása szerint technikai probléma miatt a délután folyamán füst keletkezett a terminálépület egyik részén, ezért az épületrészt átmenetileg kiürítették.

A biztonsági ellenőrzés utáni területen, a kávézóknál, éttermeknél tartózkodó egyik utas rögzítette a felbolydulást, miközben megszólalt a tűzjelző:

Honlapján a Budapest Airport a következő felhívást tette közzé:

Technikai probléma miatt a délután folyamán füst keletkezett a terminálépületben, ezért a 2B terminál check-in csarnokát, valamint a SkyCourt galériaszintjét a Budapest Airport átmenetileg kiürítette. A tűzoltók megszüntették a füst forrását, így az utasfolyamatok (az utasbiztonsági ellenőrzés és a check-in folyamatok) teljes mértékben helyreálltak az érintett területeken.

Nem történt személyi sérülés

Kiemelték: személyi sérülés nem történt, a repülőtér-üzemeltető munkatársai pedig folyamatosan tájékoztatják az utasokat helyszíni koordináció és hangosbemondás útján. A repülőtér közúti megközelítése zavartalan. 

Hangsúlyozzák: járattörlés nem történt, de a Budapest Airport arra kéri az utasokat, hogy folyamatosan figyeljék az utastájékoztatást, mert egyes járatok esetében minimális késés előfordulhat.

Tavaly egyik legsikeresebb évét zárta a Budapest Airport

A Budapest Airport közlése szerint 2023 az egyik legsikeresebb év volt a repülőtér történetében.

14,7 millió utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ami a járvány előtti utasforgalom 91 százalékának visszaépülését mutatja, ráadásul a légiáru mennyisége rekordot döntött, a BUD Cargo City ugyanis több mint 200 ezer tonnányi árut kezelt.

„A szakma a repülőtér minősítésének négycsillagosra emelésével igazolta vissza a légikikötő fejlődését, az utasok pedig Európa legjobb repülőterének és tizedjére is Kelet-Európa legjobbjának választották a budapesti repülőteret” – közölte a Budapest Airport, hozzátéve: amíg a díjak a nemzetközi vélekedést, addig a kutatási eredmények a magyarok véleményét tükrözik – közös bennük azonban, hogy ezek mindegyike magas minőségről és kiemelkedő utasélményről tanúskodik.