Közélet

Borús idő várható a hét közepén

Kedden 15 fok körül alakul a hőmérséklet. Az idő borús lesz, többfelé eső is előfordulhat.

Kedden erősen felhős, borús, estétől már borult lesz az ég. Az esti óráktól dél, délkelet felől egyre többfelé ered el az eső, néhol zivatar is kialakulhat – írta meg a Köpönyeg.hu. Az északkeleti szél megerősödik, 15 fok körül alakul a hőmérséklet.

Raining,Sky,Over,The,City.,Cloudy,Sky,Atmosphere.,Natural,Weather
eső, hideg, tavasz, borús idő
Az idő borús lesz kedden, többfelé eső is előfordulhat / Fotó: Shutterstock

Szerdán erősen felhős, a nap első felében borult lesz az ég. Reggelig sokfelé, napközben főleg a nyugati és az északi tájakon várható kiadós eső, zápor. Délen, délkeleten felszakadozhat a felhőzet, itt záporok, zivatarok is lehetnek. Az Alpokalján havas eső, hó is hullhat. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős. A hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul, nyugaton lesz a hűvösebb idő. Hidegfronti hatás terheli a szervezetünket.

Csütörtökön a ködfoltok feloszlása után változóan felhős lesz az ég. Északkeleten és délnyugaton szórványosan várhatók záporok. Délutánig élénk lesz az északnyugati szél, 10-16 fok valószínű délután.

Pénteken napos, gomolyfelhős időre van kilátás. A szél délire fordul és megélénkül, ezzel megkezdődik a melegedés, 15-17 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétvégén többórás napsütés valószínű gomolyfelhőkkel. Csak néhol alakul ki zápor. Tovább erősödik a nappali felmelegedés: szombaton 20, vasárnap már 23 fok is lehet.

A klímaváltozás Európára nézve a legtragikusabb

A friss európai klímajelentés szerint Európa a leggyorsabban melegedő kontinens. A klímaváltozás elleni küzdelem drága, de a tétlenség ára sokkal magasabb.

 

 

eső köpönyeg borús idő szél
Kapcsolódó cikkek