Ahogy azt megírtuk, gazos területet kaszált kampányában a Fidesz főpolgármester-jelöltje a főváros X. kerületében a Kerepesi úton annak demonstrálására, hogy a főváros jelenlegi vezetése szerinte elhanyagolja a közterületek kezelését. Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán felháborodott posztban reagált erre.

SZENTKIRÁLYI Alexandra

karácsony kasza

méhlegelő
Karácsony Gergelynek nem tetszett választási ellenfele, Szentkirályi Alexandra akciója / Fotó: Máthé Zoltán

A városvezető szerint a művelet egy fővárosi kijelölt méhlegelőn történt, a Kerepesi út osztósávjában, ahol a biodiverzitás háromszorosára nőtt az elmúlt években. 

Ez az útpályát elválasztó úgynevezett osztósáv, vagyis olyan zöldfelület, amelyet a forgalom miatt nem lehet használni kutyasétáltatásra, játszótérnek vagy bármire, ezért éppen arra szolgál, hogy engedjük átalakulni vadvirágossá – írta Karácsony.

Szentkirályi Alexandra úgy fogalmazott, hogy 

vadvirágos Budapest helyett gazdátlan elhanyagolt dzsungelt kaptak a budapestiek Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármestertől.

Ezután lekaszálta a Kerepesi út közepén húzódó gazos területet.

A főváros jelenlegi vezetése nem végzi el azt a munkát, amit elvárhatnak tőle a budapestiek. Vagyis azt, hogy ne csak egy-egy alkalommal, a fotósok kedvéért dolgozzanak, hanem az év 365 napján – emelte ki a Fidesz jelöltje.

Karácsony szerint azonban az itt kialakult biodiverzitás lassan elnyomná az egérárpát, azt a növényt, amit lekaszált és csokorba csomagolt neki a volt kormányszóvivő asszony. A főpolgármester szerint az egérárpa akkor győz a többi vadvirág felett, ha folyamatosan zavarják a területet, például lenyírják azt.