Marozsán Fábián gyors győzelemmel jutott a nyolcaddöntőbe a 2,8 millió euró összdíjazású barcelonai salakpályán férfitenisztornán.

ATP Qatar Exxonmobil Open Tennis Tournament 2024

Marozsán Fábián tenisz
Marozsán Fábián nagy meccset játszott
Fotó: NurPhoto via AFP

A világranglistán elfoglalt 39. helyével jelenleg a legelőkelőbben jegyzett magyar játékost a tizenhetedikként emelték ki a szervezők, és csak a második fordulóban mutatkozott be, mivel átvette a sérülés miatt visszalépett, címvédő Carlos Alcaraz helyét a főtáblán.

Marozsán egyre magabiztosabb

Szerdán a 24 éves magyarra a francia Luca van Assche (99.) várt, aki 19 esztendejével az első száz játékos negyedik legfiatalabbja. A belga származású teniszező 2021-ben junior bajnok volt a Roland Garroson.

Első találkozójukon az idei első salakpályás mérkőzését vívó Marozsán lehengerlően játszott, vesztett játék nélkül került szettelőnybe, riválisa pedig a második játszmában, a magyar játékos 3:2-es vezetésénél feladta a küzdelmet.

A Hajdúszoboszló SE sportolójára a 16 között egy igazi salakspecialista vár az argentin Facundo Diaz Acosta személyében, aki 53. az ATP-rangsorban, és februárban tornát nyert Buenos Airesben.