Közélet

Visszatér a meleg: hétvégétől újra 20 fok felett lesz a hőmérséklet – jövő héten is marad a kellemes idő

Lassan vége lesz a hűvös, csapadékos időjárásnak, a hét második felében fokozatosan megnyugszik felettünk a légkör, csökken a csapadékhajlam és melegszik az idő. Szombaton már a 20 fokot is átlépheti a hőmérő higanyszála, és jövő héten is marad a kellemes idő.

Csütörtökön a gomolyfelhők mögül már kikandikál a Nap és bár elszórtan zápor is kialakulhat, alapvetően derült idő várható, de a szél többfelé élénk lesz. Éjszaka általában 1-6 fok közötti minimum-hőmérsékleteket jósolnak a meteorológusok, míg nappal a 10 és 16 fok közötti értékekre melegszik fel a levegő. Pénteken szintén gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, ugyancsak elszórt záporokkal és néhol megerősödő széllel. A hajnali 1-6 fokról azonban aznap már 12-19 fok közé melegszik fel a levegő.

Sunlight,In,The,Green,Forest,,Spring, esőTimetavasz, spring, napsütés, jóidő, jó idő
A következő napokban már kevésbé lesz jellemző az eső, vasárnap már jobbára derült idő várható / Shutterstock

Szombaton pedig már a 20 fokot is átlépheti a hőmérő higanyszála, abban azonban hasonló lesz az időjárás az előző két napihoz, hogy gomolyfelhős, napos idő valószínű, néhol záporokkal. A déli, délkeleti szél több helyen megerősödik. A hajnali 3-10 fokról délutánra 15-21 fokig emelkedik a hőmérséklet. Vasárnap már nagyrészt derült időre lehet számítani, csapadék nélkül, de megélénkülő délkeleti, déli széllel. A hőmérséklet hajnalban 4-11, délután 16-23 fok között valószínű.

A jövő héten 22-23 fokos napi maximumokkal és 10 foknál nem hidegebb hajnali hőmérsékletekkel búcsúzik az április.

Május első napjaiban pedig ehhez képest nem várható változás: 11-12 fokos hajnali minimumok és 21-23 fokos nappali maximumok várhatók. Az előrejelzések szerint eső legfeljebb hétvégén valószínű, de az egész hetet felhős időjárás jellemzi majd.

 

időjárás szél eső
Kapcsolódó cikkek