Fegyveresek öltek meg két közlekedési rendőrt az oroszországi  Karacsáj- és Cserkeszföldön, négyet pedig megsebesítettek – közölte hétfőn a régió belügyminisztériumának sajtószolgálata. A tárca szerint azonban az öt támadóval is végeztek a helyszínen, a sérülteket kórházban ápolják. 

Russia,,Moscow,,June,2017,-,Russian,Policemen,Check,Order,In, rendőr, támadás,
Fotó: Shutterstock

Az orosz hírügynökségek először vasárnap éjjel számoltak be a Mara-Ajagij községben történt támadásról. A karacsáj-cserkesz belügyi beszámoló szerint egy Lada Samarából robbanószerkezetet dobtak a posztoló rendőrök irányába, majd automata fegyverekből tüzet nyitottak rájuk. A rendőrök viszonozták a tüzet és az egyik támadón egy robbanószerkezet is működésbe lépett.

A hatóságok szerint a támadóknak nem ez volt az első akciója a karhatalom ellen

A likvidált bűnözőket egy egy héttel korábbi, szintén rendőrök elleni támadás elkövetőiként azonosította az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) regionális parancsnoksága. 

Az április 22-i rajtaütésben két rendőr életét vesztette, egy pedig súlyosan megsebesült. Szolgálati fegyvereiket a támadók magukkal vitték. A kaukázusi régióban egyébként csak a lakosság negyede orosz, miközben a lakosság kétharmada muszlim vallású.