Április 15-én, hétfőn, a harmadik ütemmel folyatódnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér felé vezető útfelújítások – közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. ( MKIF).

Wizz Air Holdings Plc Targets U.K. Push With Gatwick Slots

útfelújítás

Liszt Ferenc Repülőtér
Az útfelújítás miatt érdemes korán megérkezni a repülőtérre / Fotó: Getty Images

Mint írták, ezalatt az időszak alatt, a repülőtér felől az M4-es Cegléd irányába vezető, M0 autóút felé tartó felhajtóját újítják fel. Mivel a felhajtó ág zárva lesz, a repülőtér irányából közvetlenül nem lehet majd a körgyűrű felé felhajtani – figyelmeztetett a cég közleményében.

A közúton közlekedőknek a repülőtértől elindulva Budapest irányába kell az autóútra felhajtaniuk és a Market Central bevásárlóközpontnál lévő kettős körforgalomban tudnak visszafordulni, vagyis Budapest irányából érkezve érhetik el az M0 autóutat.

További forgalomkorlátozás várható a Budapest felől érkezőknek is, mivel az M4-es autóúton a repülőtérre vezető kihajtó ágon a belső sávot felújítják.

Az autósok mindvégig ki tudnak majd hajtani a csomópontban, de csak a külső sávot tudják használni.

Az idei országos szintrehozás részeként, április 2-án indult el az M4-es Ferihegyi repülőtér csomóponti ágainak ütemezett felújítása, amely várhatóan május közepéig tart. A burkolatfelújítás miatt folyamatosak lesznek a forgalomterelések, sávzárások – olvasható a közleményben.

Rendkívüli: Orbán Viktor bejelentést tett a ferihegyi repülőtér visszavásárlásáról

A kormányfő a parlamentben beszélt a Budapest Airport megszerzéséről.