Közélet

Oxford után a Harvardon tanul tovább a belga trónörökös

A belga királyi pár legidősebb gyereke, Erzsébet hercegnő felsőoktatási tanulmányait a világ leghíresebb egyetemein végzi.

Erzsébet hercegnő a Harvardon folytatja a tanulmányait, ahol kétéves politikatudományi mesterképzésen vesz részt ősztől – közölte kedden a belga királyi ház.

Her Royal Highness Princess Elisabeth Of Belgium, Duchess of Brabant, Visits The Princess Elisabeth Children's Hospital in GhentGHENT, BELGIUM - DECEMBER 20: Her Royal Highness Princess Elisabeth Of Belgium, Duchess of Brabant, visits the Princess Elisabeth Children's Hospital on December 20, 2023 in Ghent, Belgium. (Photo by Geert Vanden Wijngaert/Getty Images), Erzsébet hercegnő
Erzsébet hercegnő tanulmányait elit egyetemeken végzi / Fotó: Getty Images

A 23. évében járó hercegnő Fülöp király és Matilda királynő legidősebb gyermeke, és jelenleg az alapképzésen vesz részt történelem és politika szakon. A belga trónörökös azonban azt a diplomáját sem Belgiumban fogja megszerezni, ugyanis Oxfordon tanul – írja a Reuters.

A foci és a sör mellett a királyság intézményét gyakran tartják a nyelvileg is megosztott belga népet egyesítő tényezőnek. A belga királyi párnak egyébként négy gyereke van, Erzsébet után Gábriel, Emánuel és Eleonóra következik a sorban.

 

Harvard király belga trónörökös Belgium Erzsébet
Kapcsolódó cikkek