Hétfőn minimális emelkedéssel zárt a hazai részvényindex, s kedden reggel az elemzők enyhe pozitív hangulatot reméltek, közben azért a 65 ezer pontos támaszra függesztve tekintetüket: vajon kitart-e a következő napokban?  

Bét
tőzsde
bux
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Pozitív felütéssel kezdte a napot a pesti vezető indexe, s már az első percekben 0,15 százalékos pluszba lendült, ám 65 500 pont közelében már csillapodott a startláz, s az első negyedórát követően 65 200 pont közelében mozgott a BUX. Ezzel nagyjából együtt nyitott a 0,2 százalékot emelkedő német DAX indexszel, ám kissé elmaradt a régiós versenytárs lengyel WIG index 0,75 százalékos dinamikájától.

Félszázalékos pluszban 17 140 forintig ugrott nyitáskor az OTP. És ezzel rögtön egy technikai ellenállásként feszülő mozgóátlag tesztelésébe kezdett.

 

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

Nagyot pattant az 1,33 százalékos emelkedéssel induló Richter, amely 8765 forintig jutott az első percekben. Ezzel rögtön visszakapaszkodott a hétfőn letört támasz fölé, és maga mögött hagyta az éves mélypontját is. 

A Mol és a Magyar Telekom átaludta az első fél órát.

A Mol 2980 forintnál, a Telekom pedig 938 forintnál horgonyzott. 

A forint előbb a gyenge, majd az erős oldalon kereste az irányt. Tőzsdenyitás után 394,43 közelében mozgott az euró-forint.