Nem unatkoztak a múlt héten a hazai részvénypiacon befektetők, meglehetősen volatilis kereskedést láthattunk, de összességében felfelé haladt az index. A pénteki kereskedésben sikerült átlépni a 66 500 pontos szintet, a következő ellenállások 67 ezer, majd 67 500 pontnál adódnak. 

A vezető részvények közül az OTP és a Mol mozgása lehet a következő napokban izgalmasabb.

Az OTP befektetői pozitívan zárták a hetet, miután az árfolyam sikerrel törte át a 30 és az 50 napos mozgóátlagot, majd a 17 530 forintos szintet kezdte ostromolni. Ha ezúttal sikeres lesz az áttörési kísérlet, és tartósan felette tud maradni a jegyzés, a következő fontos ellenállás 18 ezer forintnál adódik. Az MACD és az RSI-indikátor is vételi jelzést adott, viszont a Bollinger-szalagok jelenlegi helyzete nem utal nagyobb elmozdulás lehetőségére, egyelőre a felső szalag 17 741 forintnál gyengébb akadályt képez.

Az OTP árfolyama. Forrás: Equilor Trader

Mozgalmas hete volt a Richternek, miután ismét előtérbe került az orosz tevékenység és az erre esetlegesen adandó ukrán válasz, erőteljes eladói nyomás alakult ki, de ezt gyors visszapattanás követte. Jelenleg a 200 napos mozgóátlaggal küzd a jegyzés, mely 9103 forintnál húzódik. Ha sikerülne áttörni, a 9250 forintos szintet célozhatja meg, ugyanakkor jó esély van rá, hogy innen ismét egy kisebb lefordulás jön, ez esetben 9 ezer forintnál látható fontosabb támasz.

Richter-árfolyam. Forrás: Equilor Trader

A Mol piacán is megemelkedett a volatilitás az üzemanyagárak állami szabályozásának kérdése miatt. Ugyanakkor szűkülő mozgástér látható, alul egy hosszú távú emelkedő trendvonal, míg felül egy rövid távú csökkenő trend szorítja össze, és néhány héten belül elfogy a hely. Az indikátorok enyhén felfelé mutatnak, ugyanakkor a Bollinger-szalagok itt is ki vannak tágulva, tehát egyelőre nem várható trendszerű elmozdulás.

Mol-kurzus. Forrás: Equilor Trader

A Magyar Telekom piacán ezúttal is nyugodt kereskedés folyt, az osztalékszelvény vágása miatt látható csak árfolyamcsökkenés. Ezzel viszont a 30 napos mozgóátlag alá került a jegyzés, mely 909,57 forintnál rövid távú ellenállást képez. A technikai indikátorok néhány hétig még torzítani fognak. A következő fontos támaszok 900, majd 891 forint közelében húzódnak.

Telekom-árfolyam. Forrás: Equilor Trader