Délben 393,60 alá is benézett az euró-forint jegyzése, majd 393,80 közelében mozgott a kurzus. Délelőtt szűk tartományba szorult az euró-forint árfolyama, melyet alul az 50 és a 30 napos mozgóátlag támaszt a 392,60–393,50-es tartományban, míg felül a 394,50–395,00-ös zóna képez fontos rövid távú ellenállást. 

 

A kamatdöntés előtt az euró-forint a sáv alját közelítette, vagyis a forint erős oldalán mozgott a kurzus. Az Equilor elemzői szerint az MNB délutáni kommunikációja határozhatja meg a további mozgást, ha további 50 bázispontos kamatvágásra utalnak, akkor felfelé törhet ki a jegyzés, vagyis forintgyengülés indulhat.

Előzetesen arra számít a piac, hogy a kamatcsökkentési periódusban új szakasz kezdődik, s lassít a vágások tempóján a Magyar Nemzeti Bank. A jegybankárok legutóbb egy hónapja ültek össze, akkor egy hónap átmeneti gyorsítás után 75 bázisponttal 8,25 százalékra mérsékelték az alapkamatot. A döntést követő háttérbeszélgetésen jelentette be Virág Barnabás alelnök, hogy a második negyedévtől a monetáris politika új szakaszba lép azzal, hogy a korábbi 75-100 bázispontos kamatvágások után alacsonyabb ütemre kapcsol. Most 50 bázispontos kamatcsökkentést várnak az elemzők.