Jól fogadta a forint a meglepően kedvező GDP-adatot. Tovább erősödött a forint, az euróval szemben már hétfőn a 392-es szint alá került, s kedden a 390-es támaszt tesztelte az euró-forint kurzus.  

Stack of Hungarian money (forints) 20000 forint banknotes Forint Coins Hungarian currency, in the background banknotes of different denominations. Európe Hungary
Fotó: Getty Images

A KSH első negyedéves kiigazított adatai szerint éves alapon 1,7 százalékkal bővült a kibocsátás. Utoljára 2022 második felében, azaz másfél éve volt ilyen magas a hazai növekedés.

Az euró-forint jegyzésében kedden kora reggel volt egy felszúrás 391,70 fölé a forint gyenge oldalán. Ám ez a visszateszt nem érintette a hétfőn letört technikai szintet. A GDP-adatok hatására délelőtt újra intenzív forinterősödés kezdődött, s a kurzus 390,80-hoz közelített, majd 391-ig korrigált vissza. Az euró-forint szűk sávba szorult, s a forint továbbra is erősen oldalaz. A szűk sáv általában kitörés előtti helyzetet jelez, s ilyen erős impulzus az erős oldali támasztöréshez is elegendő lehet a nap folyamán.