Pénz- és tőkepiac

Még jön némi apró az MBH részvényeseinek, s az is megvan, hogy mikor

Kiderült, mikor fizeti az osztalék fennmaradó részét az MBH Bank, és meddig lehet még a maradékosztalékért részvényt venni.

Miután 67 forint osztalékelőleget év elején már kifizetett részvényeseinek az MBH Bank , május 24-én még jön hozzá további 9 forint persze csak akkor, ha az osztalék fordulónapján, azaz jövő csütörtökön (május 16.) a részvénykönyvben szerepelnek – közölte a pénzintézet szerdán.

Budapest, 2023. szeptember 22.
Az MBH Bank Nyrt. céglogója a bank székházának bejáratánál a VIII. kerületben, az Üllői út 48. alatt.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Még némi pénz áll a házhoz az MBH Bank részvényeseinél / Fotó: Róka László

Mint ismert, az MBH közgyűlése áprilisban több mint 24,5 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött, amiből egy részvényre 76 forint jut. Mivel azonban ebből 67 forintot január 12-én osztalékelőlegként már kifizetett a cég, már csupán 9 forintra számíthatnak a befektetők hó végén. 

A legfontosabb határidő – amit érdemes kőbe vésni – viszont május 14., hiszen ez az a nap, ameddig az idei osztalékszelvénnyel lehet megvenni a papírt.

 

MBH Bank osztalék részvényesei részvénykönyv kifizetés
Kapcsolódó cikkek