Már csaknem másfél millió megtekintésnél jár az a videó, amely még december 10-én került ki a Facebookra, és egy Magyarországon felvett jelenetet rögzít.

Egy csapásra világhírűvé vált a magyar város: csodájára járnak Miskolcnak – de sokan nem is tudják, hogy Borsod székhelyét látják. Fotó: Vajda János / MTI

Ezen valaki rögzítette, hogy egy meg nem nevezett településen a megállóban várakozik, ahová egyszer csak különleges villamos gördül be: mintha csak mézeskalácsból lenne a szerelvény. Ha nem is szerepelne a videó leírásában, hogy Magyarországról van szó, sokaknak mégis azonnal bevillanna, hogy 

a felvétel Miskolcon készült, és a híres adventi villamos érkezése látható.

Az ismeretlen utas felszáll, és a kamerán keresztül végig mutatja, mit lát az utastérben. Szavakkal sok mindent tovább lehet adni harmadik fél számára, de ezúttal csődöt mondanak a betűk, a látvány magáért beszél. Ezt ezen a linken lehet megtekinteni.

A rövid, bő egyperces felvétel őrült népszerű, a másfél milliós nézettség mellé összeszedett majdnem 60 ezer reakciót, 12 ezer megosztást és 1500-nál is több hozzászólást. És hol van még a vége. A felkapottsága azért is meglepő, mert eredetileg egy alig-alig ismert külföldi oldal tette ki a közösségi platformjára: a TRAM-EM European Tramdriver Championship, amelynek mindössze hét és fél ezer követője van. Ez a 2024-es villamosvezetői Európa-bajnokságot népszerűsíti.

Ennek megfelelően a videót megnéző külföldiek zöme, sok százezer ember egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy a miskolci fényvillamosban gyönyörködik. Szerencsére a kommentfolyamba a magyar netezők is megérkeztek, és többen fel is hívták a figyelmet, hogy a felvétel Borsod vármegye székhelyén készült. Ezzel pedig valószínűleg eddig soha nem látott hírverést és reklámkampányt folytatnak Miskolcnak.

Villamosszörny járja Budapestet – és az utasok még csak nem is sejtik

Zseniális húzással rukkolt elő a BKV, még ha sufnituningnak tűnik is.