Több mint negyedmilliárd forinttal segít civil szervezeteket és magánszemélyeket a Pro Filii Alapítvány. A kuratórium döntésének értelmében a 950 igénylőből 61 pályázat részesült pozitív elbírálásban, mintegy 253 millió forint értékben. Az alapítvány működése óta ezzel meghaladta a kétmilliárd forintot a segítségre szorulók támogatása – közölte a Blikk.

Fotó: Pro Filii Alapítvány

A lap beszámolt arról is, hogy a Mészáros Csoport karitatív tevékenységét koordináló, évi egymilliárd forintot támogatásra fordító Pro Filii Alapítvány még karácsony előtt döntött az idei negyedik alkalommal meghirdetett pályázatokról, hogy a támogatások mielőbb eljussanak a rászorulókhoz. Az idei év negyedik negyedévében beérkező 950 pályázatból a cégcsoport vezetőiből álló bírálóbizottság javaslatára a kuratórium a 267 beérkezett magánszemély pályázatából minden eddiginél több, 33 személynek csaknem 80 millió forintos, valamint a 683 beérkezett civil és nonprofit szervezet kérelméből 28-nak 172 millió forintos támogatásáról döntött. 

A Pro Filii Alapítvány céljával összhangban előnyben részesültek azok a kérelmek, amelyek célcsoportja egészségügyi, szociális vagy más okból hátrányos helyzetű gyermekek, a támogatás segítségével pedig szélesebb körű segítségnyújtás valósítható meg. Az alapítvány a 33 magánszemélyből 30 olyan családot támogat, amelyek ritka betegségben szenvedő vagy mozgássérült gyermeket nevelnek, és a támogatási összeget a gyermekek gyógykezelésére fordíthatják. Esélyt kaphat a gyógyulásra többek között egy hatéves kisfiú, akinek egy idegrendszeri betegségből fakadóan fél oldala lebénult, és rehabilitációra szorul, valamint egy 13 éves kislány is, aki 2017-ben autóbalesete során súlyos agy- és arckoponyacsont-sérülést szenvedett.