Pénz- és tőkepiac

Egy hónapon belül utalja az osztalékot a Mol

Kihirdették, mikor fizet a magyar olajtársaság. Az egy részvényre jutó bruttó osztalék pontosított összegét – a saját részvények fordulónapi darabszáma ismeretében – a Mol külön hirdetményben teszi közzé, legkésőbb május 22-ig.

Már egy hónapot sem kell várniuk a Mol részvényeseinek az olajtársaság tavalyi nyeresége után járó osztalékra, hiszen amint a vállalat csütörtökön bejelentette, június 5-én kezdik meg a kifizetést.

Százhalombatta, 2016. október 4.A Mol első, teljesen felújított M44-es tolatómozdonya Százhalombattán, a Dunai Finomítóban 2016. október 4-én, az átadás napján. A további hat dízel-villamos tolatómozdony felújítása 2017 végéig fejeződik be és összesen 1,5 milliárd forintba kerül.MTI Fotó: Máthé Zoltán
Június elején érkezik a Mol osztaléka / Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja pedig május 27. lesz, ezért a 2023. évi osztalékra jogosító Mol-részvényeket utoljára május 23-án lehet megvásárolni a Budapesti, valamint a Varsói Értéktőzsdén. Az egy részvényre jutó bruttó osztalékot – a saját részvények fordulónapi darabszáma ismeretében – a Mol külön hirdetményben teszi közzé, legkésőbb május 22-ig.

Mint ismert, a társaság idén részvényenként 150 forint rendes és 100 forint rendkívüli osztalékot fizet, ami azonban kismértékben változhat az osztalékra nem jogosító saját részvények mennyisége alapján. Az összesen 250 forintos kifizetés a Mol-részvények csütörtöki 3040 forintos záróértékéhez mérten 8,2 százalékos hozamot biztosít.

 

Mol osztalék fordulónapi nyereség olajtársaság
Kapcsolódó cikkek