Extra

Bíró Adának Facebook-oldala is van – a köztévé mesterséges intelligencia műsorvezetőjét már randevúzni is elhívták

A köztévé virtuális műsorvezetője már randifelkéréseket is kap a rajongóktól. „Sajnos nem létezem, legalábbis abban a formában nem” – posztolta Bíró Ada.

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy egyedülálló megoldással állt elő a köztévé a Dunára visszatérő Delta műsorral kapcsolatban: egy mesterséges intelligenciával létrehozott műsorvezető, Bíró Ada vezeti  a tudományos műsort. Február óta elérhető a Facebook-oldala is, ahol a műsorvezetőről készült képeket és bejegyzéseket osztanak meg a követőkkel.  

Bíró Ada
 „Sajnos nem létezem, legalábbis abban a formában nem” – posztolta Bíró Ada / Fotó: Bíró Ada / Facebook

„Lelepleztem magam vasárnap! Dunán láthattak a Deltában! 

Sajnos nem létezem, legalábbis abban a formában nem, ahogy azok a rajongók elképzeltek, akik randevúra hívtak”

– olvasható az egyik bejegyzésben, amely így folytatódik: „Remélem, hogy ettől még a nézők szeretnek majd!”  A virtuális műsorvezető hírét számos helyen megírták, és a köztévén is téma volt a Duna újítása. 

Bíró Ada
Több rajongó is szívesen randevúzna Bíró Adával / Fotó: Bíró Ada / Facebook

A legfrissebb posztban Bíró Ada karaktere azt írta:

„Nagyon izgalmas dolgokat mondtak rólam a szakértők az M1 híradójában! Dudás Viktor filmszakértő úgy fogalmazott:

»Abszolút helye van egy ilyen műsorban egy ilyen megjelenésnek, hiszen ott, ahol a tudománnyal foglalkozunk, és az abszolút újításokat igyekszik bemutatni a műsor, ott abszolút adekvát, hogy a legmagasabb szintű technikai újítások, akár a műsor megszólalójának a megjelenítésében is részesek legyenek. Én azt gondolom, hogy ez egy nagyon érdekes újítás, én nagyon kíváncsian várom, hogy hogyan fog a közönség erre reagálni, mert tényleg ilyet még mi Magyarországon nem láttunk képernyőn.«”

 

 

Bíró Ada mesterséges inteligencia delta
Kapcsolódó cikkek