A hétvégén elrajtol a Budapest Park új szezonja, immár a 13. alkalommal várja a bulizni vágyókat Magyarország legnagyobb állandó, szabadtéri koncerthelyszíne. A 2023-as idényben több mint 700 ezer vendéget fogadott a park. A szezonnyitó előtti sajtótájékoztatón a szervezők elmondták, hogy idén valószínűleg felülmúlják a tavalyi évet.

Budapest Park
Indul a Budapest Park 13. szezonja, a szervezők teljes vizuális megújulást ígérnek / Fotó: Világgazdaság

A sajtótájékoztatón kiemelték, hogy idén nagy változásokat eszközöltek a Budapest Park vizuális megjelenésén. Hozzátették, hogy a fókuszt idén az after partikra, vagyis az este 10 utáni időszakra helyezték. A park átalakította az esti bulik elrendezésének struktúráját, és sok új vizuális elemet is beépítettek. 

A Budapest Park technikai vezetője elmondta, hogy a vendégeik minden évben várják az újdonságot, mindig szükség van valami pluszra. Idén ez a vizualitásban lesz a leginkább tetten érthető. 

A vendégek ezzel azonnal találkozhatnak, hiszen a park bejárata is átalakult. A kapu fölé két nagy LED-fényekkel díszített fej került fel, amelyek már távolról jelzik a vendégeknek, hogy hol van a buli

– hangzott el a sajtótájékoztatón.

Az este 10 utáni partikat olyan újdonságokkal dobják fel, mint egy fényshow vagy fényszínház. Emellett egy északi fényre hasonlító fényinstallációt is megépítettek. A látványelemeket több száz lámpa és vizuális effekt támogatja.

Az after partikat minden alkalommal egy új dal fogja „megnyitni”, amelyet kifejezetten a Budapest Parknak írtak. 

Világszínvonalú koncerthelyszínt hoztunk össze a vendégeinknek

– mondták el a sajtótájékoztatón. Hozzátették, hogy minden szezont nyolc-tíz hónapos felkészülés előz meg, ebbe bele tartozik az építési munka, amelyet három hónappal a megnyitó előtt kezdenek el.