Idén nyáron ismét elstartol a veszprémi Gyárkert Kultúrpark. Tavaly a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programban átadott nyitott rendezvényér 2023-ban négy hónapon keresztül több tucat külföldi és magyar előadó koncertjének, zenei programjának adott otthont, majd  télen jégkorcsolyapályaként üzemelt tovább. Az ország egyik legnagyobb nyitott koncerthelyszíne június 25-én nyitja meg a kapuit. 

Veszprém az idei rendezvényre 150 millió forintot fordított / Fotó: Vasvári Tamás

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy a Gyárkert nyári koncertjeit a veszprémi képviselő-testület a kiemelt fesztiválok közé sorolta, és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el március végi ülésén. 

Veszprém az idei évre 150 millió forintos keretet biztosít a koncerthelyszín üzemeltetésére, biztosan 2026-ig minden nyáron koncerteket tartanak majd a Gyárkertben.

„A tavalyinál gyengébb minőséget nem engedhetünk meg magunknak, és ezt ennél kevesebből nem lehet biztosítani” – mondta Porga Gyula polgármester. Hozzátette, 

az önkormányzati támogatás által az is elérhető, hogy ne piaci árat kérjenek a belépőkért.

Idén nyáron a fellépők között szerepel, például a

Quimby, Ákos, Dzsúdló, a Tankcsapda, Beton.Hofi, Hobo és Geszti Péter is. A tavalyi rendezvénytől eltérően egyelőre nem hirdettek meg külföldi fellépőket.

A további fellépőket később jelentik be. A gyárkert üzemeltetői kedden közölték: a program összeállításánál igyekeztek figyelembe venni a korábban leadott közönségkívánságokat. A jegyértékesítés április 23-án 11 órakor indul, az első 48 órában kizárólag a Veszprém Kártyával rendelkezők jogosultak a kedvezményes, early bird jegyek megvásárlására. A nagyközönség április 25-én 11 órától érheti el a belépőket.