Közélet

CPAC Hungary: a kommunizmus és a woke ellen hirdettek harcot a konzervatív konferencián

Neves külföldi politikusok és véleményvezérek előadásaival folytatódott a konzervatív konferencia programja. A CPAC Hungary felszólalói a szuverén világrendet és a globális békét jelölték meg az idei európai parlamenti, valamint az amerikai választások legfontosabb tétjének.

Többek között Geert Wilders, a holland Szabadságpárt elnöke, Santiago Abascal, a spanyol VOX elnöke és természetesen Orbán Viktor miniszterelnök is felszólal a harmadik alkalommal megrendezett CPAC Hungary konzervatív konferencián, amelyet április 25-én és 26-án Budapesten rendez az Alapjogokért Központ. Orbán Viktor délelőtti előadását követően számos nemzetközi vendég előadásával folytatódott a program.

Budapest, 2024. április 25.A résztvevők a Himnuszt éneklik a kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján a Millenárison 2024. április 25-én.MTI/Koszticsák Szilárd
Csütörtökön és pénteken zajlik a CPAC Hungary konzervatív konferencia / Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A család szerepe támadás alatt áll, jelentette ki előadásában Santiago Abascal spanyol politikus. A VOX elnöke elmondta, hogy a családok megvédése és a woke megfékezése terén egy oldalon állnak Orbán Viktorral. A szuverén népek harcolnak a totalitárius hatalom ellen.

Nem félünk, együtt vagyunk, és soha nem fogjuk megadni magunkat

– jelentette ki Abascal.

A gyermekeinkért és az unokáinkért kell küzdenünk, fel kell venni a kesztyűt a kommunistákkal – hangsúlyozta Mercy Schlapp, Donald Trump volt stratégiai kommunikációs igazgatója, aki hozzátette, hogy a Fehér Ház propagandája valótlanságokat állít Trumpról, mivel tartanak tőle.

Donald Trumpra és a republikánusokra van szükség ahhoz, hogy a világ lássa, hogy Amerika visszatért.

Mercy Schlapp hozzátette, hogy valaki vagy harcol, vagy visszalép, és a történelemben most jött el az az idő, amikor harcolni kell a jövőért.

„A holland lakosság már kisebbségben van a legtöbb holland nagyvárosban” – hívta fel a figyelmet Eva Vlaardingerbroek, holland politikai kommentátor. A fiatal elemző hozzátette, hogy hasonló folyamatokat mutatnak a statisztikák Londonban és Brüsszelben is, vagyis az őslakos keresztény európai fehér embereket felváltják más népek a nyugati világban. Ezt a folyamatot szerinte Brüsszel rákényszerítené Magyarországra, pedig a magyarok kijelentették, hogy nem szeretnének bevándorlókat. Azonban a hollandok sem kérték ezt, rájuk is rá lett kényszerítve.

Az ellenszer egy erős, keresztény, szuverén Európa lenne, azonban ennek érdekében nem teszünk eleget

– jelentette ki Vlaardingerbroek, aki szerint itt az idő felvenni a teljes vértezetet, visszaütni és nyerni.

„A Nyugat nem fog meghalni, az emberek szívében ott a tűz, hogy a kontinens kezébe vegye a sorsát” – hangsúlyozta Jack Posobiec amerikai újságíró. Hozzátette, hogy nemcsak Európát, hanem Brazíliát is fel fogják szabadítani.

„Meg kell védeni az emberiséget, és meg kell védeni a civilizációt”, fűzte hozzá Posobiec, aki szerint le kell győzni a kommunistákat, ahogyan korábban az apáink és nagyapáink is legyőzték őket. Ennek érdekében az amerikai nép vissza fogja küldeni a harc legfontosabb emberét, Donald Trumpot a Fehér Házba.

„Bő egy hónap múlva fontos harc vár ránk. Meg kell változtatni az külpolitikáját” – foglalta össze az EP-választások tétjét Simone Billi, az olasz LEGA parlamenti képviselője. A politikus szerint nem szabad cserbenhagyni a menekülteket, de mindenkinek a saját hazájában kell segítséget kapnia.

Egy erős Európa tudja garantálni a békét és a prosperitást a polgárainak. A népek Európájáért és a globális béke megteremtéséért kell harcolni június 9-én, és utána is

– zárta gondolatait Billi.

Az immár több mint kétszáz napja zajló izraeli háború alatt nemcsak ideológiai, hanem fizikai agresszió is zajlik, rakéták zúdulnak az országra, emberek halnak meg. „Izrael azonban újjá fog születni” – jelentette ki Gila Gamliel, Izrael innovációs, tudományos és technológiai minisztere. A tárcavezető szerint Magyarország az egyik legfontosabb partnere és támogatója Izraelnek, amiért Tel-Aviv rendkívül hálás.

Gamliel szerint a háború elsődleges célja a fogvatartottak kiszabadítása, és a Hamász terrorszervezet felszámolása. Ennek érdekében Izrael növelni fogja a következő napokban a diplomáciai és a katonai nyomást. A miniszter szerint az iráni rezsim az egész világra veszélyt jelent, emiatt nem szabad engedni, hogy Teherán nukleáris fegyverekre tegyen szert.

Izrael az élő bizonyítéka a bibliai jóslat beteljesülésének, ezért ki kell állni mellette, meg kell védeni

– zárta gondolatait Gamliel, hozzátéve, hogy országa köszöni az eddigi támogatást, és ennek folytatását kérte.

 

CPAC Hungary Santiago Abascal konzervatív
Kapcsolódó cikkek