Hatmilliárd forint feletti forgalom mellett egész nap adták a befektetők az OTP-részvényeket, csúnya lett a vége is, ahogy egyre valószínűbbé vált a kereskedés utolsó órájában, hogy az amerikai tőzsdéken nem ma jön el a felpattanás napja, úgy vett újabb lendületet az eladási hullám a magyar piacon.

Budapest, 2021. július 10.A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) felirata a Bank Center Irodaház falán a főváros V. kerületében, a Szabadság téren. Az épületegyüttesben, melyet Finta József Kossuth-díjas építész tervezett, többek között a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és számos pénzintézet, vállakozások, valamint diplomáciai testületek képviseleteinek irodái kaptak helyet.MTVA/Bizományosi: Faludi Imre ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Faludi Imre / MTI

A bankpapírok végül 3,8 százalékos mínuszban, 17 030 forinton zártak. Ahogy az lenni szokott, ha a kockázatkerülés a globális tőkepiacokon erősödik, akkor megindul a tőkekivonás a fejlődő piacokról is, ennek lehetett kedden áldozata a leglikvidebb hazai az OTP.

A Mol háza tájáról pozitív hírek érkeztek, de ez a részvény sem tudott erősödni, sőt 2,6 százalékos mínuszban 2968 forinton ért véget a kereskedés az olajtársaság papírjaival.

Nagyot gyengült a Richter is, 3,2 százalékos esés lett a vége, azok után, hogy napközben 5 százalék mínuszban, 8800 forinton is megfordultak a kőbányai társaság részvényei.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

Üdítő kivétel a Telekom, itt csupán 0,4 százalékos mínuszt tükröz a záróár. A BUX végül 2,9 százalékkal esett, a 65 429 pontos zárás napi mélypont egyben.

A tengerentúlon vegyes volt a kép a magyar piac zárásakor. A Tesla folytatta vesszőfutását: 4 százalékos mínusz követte az előző napi 5 százalékos szakadást. Hiába sikerültek a várt felett a banki gyorsjelentések, lefelé tartanak a vezető pénzintézetek részvényei is, a Bank of America vezeti a sort, több mint 4 százalék mínusszal.

Az állampapírnál is jobb befektetést talált a lakosság, százmilliárdokkal többet hozott a konyhára

Egy év alatt harmadával gyarapodott a háztartások hazai értékpapírokban fialtatott összvagyona, ami 2023 végére jócskán átlépte a 23 ezermilliárd forintot is. A megtakarítások fele továbbra is állampapírban ketyeg, de a befektetési alapokkal tavaly gyorsabban lehetett előbbre lépni. A pesti mellett kitartók is nagyot kaszálhattak a BUX 38 százalékos ralijával.