Streamingszolgáltatásba kezd több szakaszban Donald Trump közösségi médiás cége, a tőzsdére a közelmúltban bevezetett Trump Media & Technology Group – közölte kedden a vállalkozás.

Truth Social - Photo Illustration
Fotó: AFP

A tervek szerint hat hónapnyi tesztüzem után lesz elérhető az élő adásokat is sugárzó csatorna, először Androidra, iOS-re és webre készített alkalmazáson keresztül, amit a harmadik szakaszban a tévékhez készült alkalmazás is követ majd – írja a Reuters.

Nem a cég fundamentumain alapult az árazás

A bejelentés azután következik, hogy a vállalat részvényei folytatták zuhanórepülésüket hétfőn, 18 százalékot veszítve értékükből, miután a Truth Socialt működtető cég közölte, hogy eladhatja részvényeit – köztük Trump részesedését – a következő hónapokban. 

A Trump media & technology group árfolyama 2024. április 1-től
 

Mivel a vállalat eddig elenyésző mennyiségű bevétel és évi több mint 50 millió dolláros veszteség mellett működött, annak 10 milliárd dollárt is meghaladó korábbi piaci kapitalizációját sem az üzleti modelljének vagy bármilyen hagyományos vállalatértékelési modellnek köszönhette, hanem a papír mémrészvény státuszának. A hasonló cégek árfolyamának pedig az érdeklődés és az ígéretek jót szoktak tenni, kérdés, hogy a mostani bejelentés képes lesz-e újra kilőni a Trump-cég részvényeit. A volt elnökkel szembeni büntetőeljárás kezdete is hatással lehet az árfolyamra.

A keddi kereskedést mindenesetre 1 százalék körüli emelkedéssel kezdték a cég részvényei. 

Trump a múlt hónap végi tőzsdei bevezetés után hat hónappal adhatja el a részvényeit, melyek még mindig több mint 1 milliárd dollárt érnek.