Folytatódnak a budapesti Liszt Ferenc repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák: a hétfőn kezdődő negyedik ütem a tervek szerint jövő péntekig tart – jelentette be csütörtökön a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt.

A repülőtér felé vezető út
Az M4-es autóút felújítása a repülőtér elérhetőségét is nagyban befolyásolja / Fotó: Kovács Tamás / MTI

A vállalat közleménye szerint ez idő alatt a csomópontot nem zárják le, csupán sávlezárás várható. Az M4-es autóút feletti felüljárón a Budapest felől a repülőtérre vezető lehajtó ágon végeznek felújítási munkálatokat. A repülőtér így minden irányból megközelíthető lesz, azonban a Budapest felől érkezők kettő helyett csak egy sávon tudnak a légikikötő felé haladni.

Az arra közlekedőknek torlódásra és hosszabb menetidőre kell számítaniuk.

A társaság közleményében felidézte, hogy április 2-án indult el az ütemezett felújítás az M4-es autóúton, a ferihegyi repülőtér csomóponti ágainál, a munkálatok várhatóan május közepéig tartanak. A burkolatfelújítás miatt folyamatosak a forgalomterelések, sávlezárások. Az autósoktól azt kérik, hogy a terelések mellett fokozott figyelemmel haladjanak el. A repülőgéppel utazóknak pedig azt javasolják, hogy utazásuk tervezésekor tájékozódjanak a légikikötő megközelítéséhez szükséges időről.

Az MKIF a felújítási ütemekről, az esetleges forgalomkorlátozásokról, terelésekről tájékoztatást ad a honlapján, a www.mkif.hu oldalon, valamint a Facebook-oldalán és az Útinformon keresztül.

Ismét a Liszt lett a legnépszerűbb repülőtér a régióban

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awardson. A Skytrax-díj a World Airport Survey kérdőíveken alapul, amelyeket a hét hónapos felmérési időszak alatt több mint száz különböző nemzetiségű légiutas tölt ki egy a repülőtér-üzemeltetőtől független szervezeten keresztül.